joi, 12 mai 2011

Sirnea - Clipe hoinare spre Fericire

,


Satul Sirnea.
Pasi spre fericire. Pasi marunti si zorii unei zile senine de februarie. Casele inca dorm in timp ce cosurile-si fumega misterele. Satul pare amortit, uitat in timp, intr-un timp incremenit. Zi de februarie, zi de iarna si noi, asemeni hoinarilor ce urca spre fericire, spre acel zambet nascut dintr-un sentiment de libertate. Sentiment pe care-l cautam…in timp ce pasii nostri urcau pe unul din dealurile Satului Sirnea. Zapada nu mai este atat de mare, asa ca vom urca printr-un tinut al blondelor suvite, un versant ce ne aminteste de Ciucasul blondelor iubiri



Alaturi de noi, nelipsitele suflete hoinare, ne insotesc dand din coada si sarind vesele, semn ca si ele, alaturi de noi cauta aceeasi libertate, aceeasi fericire. Astazi e vorba doar de fericire, de fericirea de a fi intr-un loc in care te poti simti deasupra lumii, intr-un loc in care se vor deschide perspective spre crestele carunte ale Bucegilor si Pietrei Craiului. Iar cu fiecare pas facut, lasam in urma noastra, satul Sirnea , dormind in linistea sa rurala de februarie.







Soarele ne rasfata cu imagini pline de culoare si stralucire, dand viata acestui tinut amortit de recea iarna ce s-a abatut asupra lui.




Iata-ne sus. Unde sus…inseamna locul in care vantul ne spune “ Bine ati venit”, locul in care ne simtim liberi, departe de ei – de lumea cotidiana - , departe de griji, de stress, de barfe si de rautati. Aici suntem doar noi si o natura pentru noi!

Intr-un colt uitat de timp, e un loc ascuns de lume, unde suntem numai noi, si traiam o stare-anume ...












Aici e locul ideal, in care orice drum pare ca duce spre creste. Un drum spre vise, spre idealuri intr-un loc ce defineste perfect : libertatea.



Iar dincolo de toate acestea se afla: Joaca.. Joaca de copii, veselia de copii, sinceritatea de copii. Si alaturi de noi, un caine la fel de liber si de jucaus … Fotografiile au surprins perfect ce-nseamna : fericirea sincera, ce-nseamna joaca, ce-nseama alintul…caci astazi, muntele ne-a alintat. Iar noi suntem copii cei mai rasfatati … pur si simplu, pentru ca meritam! Si Muntele, stie asta…









Autor&Fotografii: Catana Cristian-Alexandru
Copyright : www.clipe-hoinare.blogspot.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

©Copyright

Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. Owners of copyright have the exclusive right to use and copy their works. Copyright owners can also authorize others to use their works. The use or copying of any work without permission from the owner of the copyright is a violation of the law number 8/1996.